Maarten Baas

Pretty Happy servies

Maarten Baas wordt alom beschouwd als een van de meest invloedrijke Nederlandse designers van deze eeuw. Zijn afstuderen in 2002 aan de Design Academy Eindhoven met de serie Smoke maakt hem in één klap beroemd: velen kennen zijn verkoolde skeletten van bekende meubelontwerpen in een nieuwe coating.


Naar de website van Maarten Baas

Lees meer

Baas begeeft zich graag op het grensvlak tussen kunst en design. Zijn werk wordt omschreven als rebels, speels, intellectueel, theatraal en artistiek.

Hij voelt zich thuis in het ontwerpen van producten, interieur, architectuur, publieke ruimte en zelfs het theater. Productiepartner Bas den Herder werkt met Maarten Baas samen in zijn DHPH studio in Den Bosch.


Je vindt zijn werk niet alleen in het Stedelijk en Rijksmuseum, maar overal ter wereld. Vrijwel altijd is het handwerk, met een geheel eigen identiteit. Grote exclusieve merken zoals Louis Vuitton, Swarovski en Dior werken met hem samen.

Producten van Maarten Baas

Maarten Baas Pretty Happy servies

Pretty Happy servies

Je wordt meteen vrolijk van dit bordje, waarvan de ogen, neus en mond naar wens kunnen worden neergezet. Dat levert spontaan geestige tafereeltjes op, maar bovenal een prachtig porseleinen setje. Bij ieder setje vind je een exclusief recept van topkok Sergio Herman.


Dit servies is tot stand gekomen in Cor Unum, het keramisch atelier in Den Bosch waar ontwerpen van vele grote namen worden omgezet in producten van topkwaliteit.


Het bord zelf en de kopjes (ogen) zijn wit.
Voor de mond heb je de keus tussen donkerblauw of oranje.