Ad van Hassel

Liquid Art

Ad van Hassel volgt zijn opleiding tot beeldend kunstenaar in het atelier van Maarten Krabbe. Hij doorloopt diverse disciplines voordat hij in 1980 begint met schilderen. Later komen daar etsen en zeefdrukken bij. Sinds 1990 gebruikt Ad de zeefdruk, niet alleen voor zijn eigen werk, maar ook voor het werk van andere kunstenaars. Zo is hij 12 jaar de vaste drukker van Herman Brood, maar ook anderen zoals Corneille, Jan Cremer, Rob Scholte, Shunyam en Peter Diem maken gebruik van zijn ambachtelijke vakkennis.


Naar de website van Ad van Hassel

Lees meer

Stadsgezichten, landschappen en bloemstillevens zijn vaak het thema van zijn werk. Opvallend is het ruimtelijk perspectief en zijn gevoel voor detail, met name in het etsen. In 1985 wordt een ets van hem opgenomen in het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam.
Is hij in de jaren tachtig vooral kunsthandelaar, inmiddels is van Hassel vooral kunstenaar. Hij focust nu vooral op fantasievolle zeefdrukken waarin zijn kleurenspel alle ruimte krijgt. En de vraag naar zijn werk groeit met de dag.

Producten van Ad van Hassel

Ad van Hassel Blik

The Liquid Art sculptuur
Met blik.

Bij deze kunstvorm komen bepaalde titels en afbeeldingen uit een blik. Het blik in de maten 125/250/750 ml. Tot een Gallon 3,8 liter kan uitgevoerd worden met een etiket wat past op het onderwerp wat uit het blik komt. Dat kan geld biljetten zijn in elke valuta of een acrylaat “tong” met een pop-art item. De staande sculpturen hebben verschillende hoogte van 18 cm. Tot 140 cm. Ook dit product kan worden geleverd als Unica maar ook in een oplage genummerd en gesigneerd . Let op bij dit werk is elk exemplaar anders omdat zij van uit de oven gevormd worden. De print kan aan beide kanten uitgevoerd worden. Een echte Eyecatcher .

Art Candy toffee

Het sculptuur is gemaakt van oven gedraaid acrylaat wat aan de binnenzijde beschilderd of geprint is. En leverbaar in de hoogte van 32 cm. Tot 140 cm. Met of zonder sokkel en elke kleur. De Art Candy toffee kan uitgevoerd worden met elke willekeurige afbeelding of Foto - tekening -tekst of gedicht. Uw fantasie is de grens. Ook kan onze vaste kunstenaar Michael Daniels een passend ontwerp maken. De sculpturen kunnen gesigneerd en dan wel in een oplage genummerd geleverd worden incl. certificaat . De 32 cm. sculptuur kan worden geleverd in een gegraveerde geschenkkist met logo of tekst naar keuze. Een echte Eyecatcher .

Ad van Hassel Toffee