Frederik Roijé

Bottle Light kandelaar

Frederik Roijé is oprichter en naamgever van de veelzijdige internationale designstudio (sinds 2003), die ontwerpen voor de vrije markt en in opdracht maakt. Zijn creatieve en innovatieve designs zijn wereldwijd te vinden in musea en galeries.


Roijé staat onder meer bekend om zijn lampen Skylight en bollamp Sliced Sphere, boekenplank annex tijdschriftenhouder Storyline, de Smokestack buitenhaard en Seatshell. Velen kennen ook zijn karakteristieke Metrobowl: het silhouet van wereldsteden in de vorm van een schaal.


Naar de website van Frederik Roijé

Frederik Roijé over
de Bottle Light kandelaar

Producten van Frederik Roijé

Frederik Roijé Bottle Light kandelaar

Bottle Light

Voor wie van wijn en kaarsen houdt

Bottle Light is een kaarsenhouder die je op een lege (wijn)fles plaatst. Voor dit ontwerp liet Frederik Roijé zich inspireren door de eeuwenoude verzameling zilveren kandelaars van het Rijksmuseum. Hij vertaalde de vormen van zilver naar kurk, wat een eigentijdse look geeft aan het traditionele ontwerp.


Bottle Light is gemaakt van kurk, warm van kleur en flexibel van structuur, waardoor je hem stevig en stabiel op een fles zet. De kaarenhouder staat ook heel decoratief op een dressoir of schouw.


Bottle Light is leverbaar in donkerbruin en lichtbruin. Een metalen kuipje met brede rand beschermt het kurk tegen het kaarsvet. Een perfect cadeau voor iedereen die van wijn én sfeerlicht houdt.